Stichting MSTO

De stichting Marathon Schaatsteam Overijssel is in 2015 opgericht met als doelstelling het marathon schaatsen binnen de provincie Overijssel te stimuleren. De stichting probeert vooral talentvolle schaatsers die op de ijsbanen in Deventer en Enschede trainen te stimuleren in de ontwikkeling. De stichting wil graag faciliteiten verzorgen om de rijders te helpen ontwikkelen naar betere marathonschaatsers. De stichting bundelt rijders en rijdsters uit de regio samen in twee marathon schaatsteams:Team Stouwdam.nl en Team Smit Consultancy.

Team Stouwdam.nl komt uit in de heren beloften competitie. Het team bestaat door de jaren heen voornamelijk uit gretige, talentvolle en hardwerkende schaatsers. Vaak is er een mix tussen ervaren marathons schaatsers en sterke langebaan- en marathonschaatsers. De ploegleiding wordt gevormd door mensen met een warm hart voor het marathon schaatsen binnen Overijssel. De focus van team Stouwdam.nl lig vooral op het laten doorstromen van jong talent naar het hoogste niveau binnen de marathon sport.

Team Smit Consultancy was jarenlang het satelliet team van Team Stouwdam.nl binnen de heren beloften competitie. Vanaf het seizoen 2018-2019 is het Team Smit Consultancy omgedoopt tot een damesteam dat uit komt binnen de Top divisie dames en met enkele rijdsters acteert binnen de regiotop en de regionale Noordoost competitie. Het damesteam bestaat uit diverse rijdsters en vormt eveneens een mix van talentvolle marathon rijdsters en lange baan schaatsers. De ploegleiding wordt gevormd door Thijs Visscher. De focus van Team Smit Consultancy is om een vaste en betrouwbare waarde binnen het landelijke dames peloton te worden.Het Bestuur

Frits Spek - Secretaris

Hannes Schalkwijk - Voorzitter

Derk Jan de Weerd - Penningmeester

Johan Freriksen - Trainer