Team Smit Consultancy

Team Smit Consultancy


 • Anke Breunis

  25-11-1998

  Anke Breunis was 7 jaar toen ze lid werd van Trainingsgroep Stokvisdennen in Dalfsen. Vele uren heeft ze getraind om goed te kunnen presteren op de vele langebaanwedstrijden die ze reed. Met als resultaat dat ze één jaar in de baanselectie van Deventer heeft gezeten. De langere afstanden waren meestal haar favoriet.

  Tijdens de trainingen op de ijsbaan trainde ze ook vaak mee met de marathonrijders vanuit de regio o.l.v. Pieter van Savoyen. Daar heeft ze veel geleerd. De afgelopen 2 jaar nam ze deel aan de Noordoost competitie en mocht ze de afgelopen jaren meedoen aan de NK-jeugdmarathons. Met als beste prestatie, afgelopen seizoen, een 12e plaats op het NK A-junioren.

  Waar vorige seizoenen nog de focus vooral gericht was op de langebaan, wil ze zich dit jaar meer gaan richten op het marathonschaatsen. In eerste instantie bij de Noordoost competitie en de Regiotop. Incidenteel bestaat de mogelijkheid dat ze als inval rijdster deel kan nemen aan de KPN-marathon cup bij de topdivisie van de dames. Voldoende mogelijkheden dus, om nog meer ervaring op te doen in het marathonschaatsen met als doel de komende jaren een goede positie te verwerven in de landelijke marathons.

 • Babette Buitenhuis

  04-11-1999

  Babette is geboren in Deventer en sinds de leeftijd van zeven jaar actief op de ijsbaan. Ze heeft een aantal jarren bij de langebaanselectie gereden, maar het marathonschaatsen heeft haar altijd getrokken. Ze is sinds het seizoen 2016-2017 de marathons gaan combineren met de langebaanwedstrijden. Afgelopen seizoen gingen de marathons steeds meer centraal staan en was de keuze ook snel gemaakt toen MSTO vroeg of ze voor het nieuw op te richten damesteam wou komen rijden. Haar beste resultaat in de marathons was een tweede plek in de Noordoost-competitie op haar thuisbaan de Scheg. Ook dit jaar wil ze weer laten zien wat ze kan in de marathons. Babette is nog A-junior en ziet het als een grote uitdaging om zich staande te houden tussen de landelijke dames. Ze beschouwt dit seizoen als een leerjaar en hoopt de aansluiting in het peloton te kunnen vinden. Daarnaast is het NK-marathon voor A-junioren een belangrijke wedstrijd waar het bereiken van een podiumplaats het doel is. Babette kijkt uit naar de wedstrijden op de Weissensee en hoopt dat ze als team mooie prestaties neer kunnen zetten in het eerste jaar van team Smit Consultancy binnen de topdivisie.

 • Thirza Gorkink

  4-7-1995

  Thirza komt uit Vaassen en heeft net als het merendeel van team Smit Consultancy leren schaatsen op de ijsbaan de Scheg in Deventer. In de pupillentijd was ze altijd beter op de kortere afstanden, ondanks dat, deed ze af en toe wel mee aan een marathon. Gedurende de juniorenperiode groeide het enthousiasme voor de marathonsport en beleefde ze hier steeds meer plezier aan. Haar focus ligt de afgelopen jaren op de marathonwedstrijden. Komend seizoen zal ze haar debuut maken in de topdivisie.

  In de zomer maanden houdt Thirza haar conditie op peil door deel te nemen aan skeelerwedstrijden en rijdt ze regelmatig haar rondje op de racefiets op de Veluwe. Haar beste prestatie op de marathon is een 12e plek op het NK-marathon voor junioren A. Maar ook een 8e plek in het eindklassement van de Noordoost marathon competitie en een 1e plaats in de dag uitslag van de Leisure World competitie zijn prestaties om trots op te zijn.

  Thirza ziet het komende jaar als een leerjaar en stelt zich als doel om de marathonwedstrijden op het hoogste niveau uit te rijden en zich in te zetten voor het team.

 • Paulien Verhaar

  11-08-1999

  Paulien is op de leeftijd van 7 jaar in Noord-Holland begonnen met schaatsen bij de VKIJ, de plaatselijke club van Castricum. Na meerdere jaren in de baanselectie Alkmaar geschaatst te hebben en veel progressie gemaakt te hebben, is ze voor de studie Technische Geneeskunde naar Enschede verhuisd en heeft ze zich aangesloten bij het RTC Oost. De afgelopen jaren heeft ze haar focus slechts op het langebaanschaatsen gehad, met mooie klasseringen als resultaat. De focus zal aankomend jaar nog steeds op deze discipline liggen, met als doel het behalen van het WK Junioren. Echter Paulien wil ook eens een kijkje nemen in de marathondiscipline en zich hier laten zien. Aankomend jaar zal ze uit komen in de regiocompetitie Noord/Oost en dit ziet ze als een mooi leerjaar. Ze zal niet alle wedstrijden mee kunnen doen, maar ze hoopt zich snel thuis te voelen in het marathonpeloton en misschien ook wel een gooi te kunnen doen naar het podium. Het zou mooi zijn als aan het eind van het seizoen iemand van ons team een keer op de hoogste trede heeft gestaan in de regiocompetitie en we mooi mee hebben kunnen komen in de landelijke competitie.

 • Lilian Temmink

  06-09-1997

  Lilian Temmink, geboren op 06-09-1997 en student fysiotherapie. Sinds dit seizoen schaatst ze marathons voor het team Smit Consultancy. Afgelopen seizoen reed Paulien haar eerste seizoen als vaste rijdster in de topdivisie. Lillian heeft afgelopen seizoen meerdere malen een top 20 klassering behaald, onder andere tijdens het NK Marathon. Ze maak dit seizoen, net als eerdere seizoenen de combinatie tussen het marathon en langebaanschaatsen. Op de langebaan hoopt ze zich te plaatsen voor het NK Afstanden 3km. Wat betreft de marathon wil ze dit seizoen de stap zetten om mee te kunnen met de toppers. Een aantallen keren mee zitten in de kopgroep en goed aanvallend rijden zijn doelstellingen van dit seizoen. Lillian hoopt dat de ploeg snel kan wennen aan het landelijk niveau en op termijn een mooi ploegenspel kan laten zien. Naast de kunstijswedstrijden wil ze dit seizoen voor het eerst de wedstrijden op de Weissensee rijden en hoopt ze zich ook daar van haar beste kant te kunnen laten zien.

 • Rixt Hoogland

  11-04-1995

  Rixt is op de leeftijd van 8 jaar beginnen met schaatsen bij het jeugd schaatsen in Heerenveen. Na het behalen van haar schaatsdiploma’s wilde ze meer, en melde ze zich aan bij de schaatsclub STD Sint Nicolaasga. In 2013 ging Rixt studeren en verhuisde ze naar Enschede en vervolgde ze haar schaatscarrière bij D.S.V. de Keuvel, de studenten schaatsvereniging uit Enschede. Rixt merkte dat ze niet was geboren voor het langebaan schaatsen en ontdekte het marathon schaatsen. Ze heeft 5 seizoenen deelgenomen aan de regionale competitie en is toe aan een nieuwe uitdaging, namelijk het landelijke peloton.

  Haar beste prestatie tot nu toe is een 4e plaats tijdens de regiotop op de thuisbaan Enschede. Ze werd 3e op het Nederlands Studenten Kampioenschap Marathonschaatsen.

  In de zomer is Rixt te vinden bij diverse wielerwedstrijden. Naast haar sportieve carrière richt ze zich ook op de haar studie Master Mechanical Engineering aan de Universiteit van Twente. Doelstelling voor komend seizoen is het goed mee kunnen komen tijdens de landelijke marathons en regelmatig deel uit maken van de aanval. Als team hoopt ze dat ze kunnen groeien en een vaste waarde worden binnen het landelijke peloton en om zo tot mooie resultaten te komen.

Ploegleiding

De ploegleiding van team Smit Consultancy bestaat uit Thijs Visscher.


 • Thijs Visscher

  Thijs zal waar nodig ondersteund worden door Emiel en Gerrit de Groot. Waarbij Gerrit stand-by staat voor de natuurijswedstrijden.

Trainer

 • Johan Freriksen

  Jaren geleden toen zijn rijders van de RTC KNSB OOST werden gevraagd voor Team Stouwdam.nl wist Johan Freriksen dat hij trainer van die ploeg moest worden. Inmiddels traint Johan de ploeg al jaren met plezier, met diverse podiumplaatsen en promotie van rijders naar de topdivisie tot gevolg. Dit jaar zal Johan zowel het heren- als het damesteam van MSTO training gaan geven. In het damesteam zitten ook enkele rijdsters die bij het RTC onder Johan trainen.